Vijesti

Ako je zaštitni film klasifikovan prema obimu upotrebe, može se podijeliti na sljedeće različite oblasti: površina metalnog proizvoda, površina plastičnog proizvoda, površina elektroničkog proizvoda, obložena površina metalnog proizvoda, površina proizvoda sa znakom, automobil Površina proizvoda , površina proizvoda profila i površina ostalih proizvoda.

Primjena sljedeća četiri različita materijala zaštitnog filma:

1. Zaštitna folija od pp materijala:

Ova zaštitna folija se trebala ranije pojaviti na tržištu.Hemijski naziv se može nazvati polipropilen, jer nema nikakav adsorpcijski kapacitet, pa ga je potrebno zalijepiti na njega, a nakon što ga otkinemo, na površini ekrana će i dalje ostati tragovi ljepila.Ako potraje dugo, to će također uzrokovati koroziju na ekranu, tako da se u osnovi više ne koristi.

2. Zaštitna folija od pvc materijala:

Velika karakteristika pvc zaštitne folije trebala bi biti da je njena tekstura relativno meka i da je vrlo zgodna za lijepljenje.Međutim, ovaj zaštitni film je relativno težak u materijalu i njegova propusnost svjetlosti nije baš dobra.Cijeli ekran će biti relativno nejasan i oljuštiti se.Ostaće utisnuto i zadnje staklo, jer će se vremenom menjati, pa je životni vek veoma kratak.

3. Zaštitna folija od pe materijala:

Materijal ovog zaštitnog filma je uglavnom LLDPE, a materijal je fleksibilan i ima određeni stepen rastezljivosti.Normalna debljina se održava između 0,05 mm-0,15 mm.Viskoznost se određuje prema zahtjevima kupca. Zapravo, zaštitna folija od pe materijala se također uglavnom može podijeliti na: anilox film i elektrostatičku foliju.

Među njima, elektrostatički film uglavnom koristi statički elektricitet da apsorbuje silu lepljenja.Ne treba mu ljepilo, pa je relativno slabog viskoziteta.Često se koristi za površinsku zaštitu proizvoda kao što je galvanizacija;dok anilox film ima više mreža na površini.Ova vrsta zaštitne folije ima dobru propusnost vazduha, a efekat prijanjanja je takođe lepši.Glavna stvar je da je veoma ravna i da nema mehurića.

Četiri, zaštitni film od opp materijala:

Ako posmatrate samo po izgledu, ovaj zaštitni film je relativno sličan pete, a takođe je relativno velike tvrdoće, i ima određene karakteristike usporenja plamena, ali je efekat cele paste relativno slab, pa je i relativno na tržištu.Rijetko se može vidjeti korištenje ovog zaštitnog filma.

U stvari, postoji mnogo vrsta zaštitnih folija koje se mogu klasificirati u smislu upotrebe.Na primjer, postoje uobičajene zaštitne folije za automobile, folije za konzerviranje hrane, digitalne proizvode i zaštitne folije za domaćinstvo.Materijali se također postepeno mijenjaju u odnosu na prethodni str. Razvijen u popularniji ar materijal na tržištu, cijeli razvojni proces je još uvijek relativno dug, tako da će ga favorizirati većina tržišta.


Vrijeme objave: Jun-07-2021